iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Schola Cantorum

Regelmatig maken we fotoseries van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

Kerstconcert en -toespraak Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 december 2020
Toch een rare gewaarwording, zo'n bijna lege kathedraal tijdens het traditionele kerstconcert van de Schola van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Tijdens het concert sprak Mgr. Gerard de Korte tevens zijn kerstboodschap uit. Na het concert opende Ina Adema, Commissaris van de Koning, officieel de kerststal.
Onderscheidingen en eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 27 november 2020
Zondag 22 november 2020 was een drukke dag voor de Schola van de Sint-Janskathedraal. Om 10.00 uur zong de Maior en werden drie leden gehuldigd, om 12.00 uur zong de Iuven­ta­tis, om 13.30 uur (Maagdenwijding) zong de Iuventatis nogmaals en om 16.00 uur was de eindpresentatie.
Lessons and Carols Fotoreportage
Sint-Janskathedraal Den Bosch
gepubliceerd: zondag, 22 december 2019
Ter voorbereiding op het Hoogfeest van Kerstmis werd in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch weer het Festival of Lessons and Carols gezongen. De Vesperviering werd uitgevoerd door het koor Capella Santo Giovanni o.l.v. Jeroen Felix met aan het orgel Véronique van den Engh. Voorgangers waren Mgr. Rob Mutsaerts en plebaan Vincent Blom.
Kerstconcert Schola Cantorum Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 15 december 2019
De dames en heren, meisjes en jongens van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch hebben zondag 15 december 2019 weer een kerstconcert ten beste gegeven.
Maurice Pirenne - Boekpresentatie en concert Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 11 november 2019
De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal o.l.v. Jeroen Felix, Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg, sopraan Tinka Pypker en declamator Daan Sanders verzorgden zondag 10 november een prachtig concert ter ondersteuning van de boekpresentatie van de biografie van Maurice Pirenne.
Schola picknick Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 1 juli 2019
Als feestelijke afsluiting van het schooljaar vierde de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een picknick in de tuin van de kathedraal. Na het zingen van de laatste H.Mis voor de grote vakantie konden de schola­leden zich laven aan allerlei zelf meegebrachte lekker­nijen.
Eindpresentatie Schola Cantorum Sint-Jan Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 21 juni 2019
Aan het eind van het schooljaar houdt de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch altijd een eindpresentatie. Dit jaar was het voor het eerst op het hoogkoor waardoor het een heel intiem concert werd.
Afscheid Marti van Kilsdonk Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 22 april 2019
Tijdens een feestelijke Eucharistieviering op Tweede Paasdag, maandag 22 april 2019 is afscheid genomen van Marti van Kilsdonk. Maar liefst 38 jaar was hij lid van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal.
Grandioos kerstconcert Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 16 december 2018
De leden van de Schola Cantorum van de Kathedraal van Sint Jan Evangelist te ’s-Hertogenbosch hebben weer een grandioos kerstconcert laten horen voor een groot publiek.
Eindpresentatie Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 2 juli 2018
Het is altijd weer een mooi afsluiting van het seizoen: de eindpresentatie van de Schola Cantorum van ’s-Hertogenbosch die plaatsvond op donderdag 28 juni 2018. Het koor laat horen wat ze het afgelopen schooljaar hebben geleerd en familie, vrienden en belangstellenden krijgen een intiem concert.
Nachtmis Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 25 december 2017
Een extreem donkere kathedraal vraagt om extreme maatregelen. Deze fotoserie maakten we met een extreem groot diafragma.
A Ceremony of Carols Fotoreportage
Schola Iuventatis Den Bosch o.l.v. Jeroen Felix en Valérie Rijckmans op harp
gepubliceerd: vrijdag, 22 december 2017
Buitengewoon mooi gezang met prachtig harpspel klonk vrijdagavond 22 december 2017 in de voortreffelijke ambiance van Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. Stichting Honsoirde organiseerde een kerstconcert met de Schola Iuventatis Den Bosch onder leiding van Jeroen Felix en met medewerking van Valérie Rijckmans op harp.
Kerstconcert Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 18 december 2017
De gehele Schola Cantorum - Die Sangeren Onser Liever Vrouwen heeft zondag 17 december 2017 weer het jaarlijkse kerstconcert gezongen in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch. Dit jaar werd het gezang deels ondersteund door een koperkwintet dat tevens een paar intermezzo’s verzorgde.
Schola Cantorum met blazersensemble Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 14 mei 2017
De Eucharistievieringen in de Sint-Janskathedraal worden altijd prachtig opgeluisterd door de zang van de kathedrale Schola Cantorum. Op zondag 14 mei 2017 werden ze ook nog eens ondersteund door een aantal koperblazers van Philharmonie Zuidnederland.
Nederlands Gregoriaans Festival - Zondag Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 5 juni 2016
Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016 werd het 6e Gregoriaans Festival gehouden met als thema ‘Fantastisch’. In verband met de festiviteiten rond Jeroen Bosch was het dit jaar niet in Ravenstein, maar in en rond de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Een paar foto’s van zondag.
Nederlands Gregoriaans Festival - Zaterdag Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 4 juni 2016
Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016 werd het 6e Gregoriaans Festival gehouden met als thema ‘Fantastisch’. In verband met de festiviteiten rond Jeroen Bosch was het dit jaar niet in Ravenstein, maar in en rond de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Een paar foto’s van zaterdag.
Nederlands Gregoriaans Festival - Vrijdag Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 3 juni 2016
Van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016 werd het 6e Gregoriaans Festival gehouden met als thema ‘Fantastisch’. In verband met de festiviteiten rond Jeroen Bosch was het dit jaar niet in Ravenstein, maar in en rond de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Een paar foto’s van vrijdag.
CD-presentatie Schola Cantorum ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 17 april 2016
Alweer de negende CD van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch werd op zondag 17 april 2016 gepresenteerd in het bijzijn van Mgr. Hurkmans, vicaris-generaal Van den Hout en plebaan Van Rossem. Enkele muziekstukken werden ten gehore gebracht.
Volkskerstzang in het Provinciehuis Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 december 2015
De Stichting Volkskerstzang ’s-Hertogenbosch organiseerde in 2015 weer een Volkskerstzang in het Provinciehuis. Medewerking verleenden de Orthense Harmonie en de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal.
Twee kathedrale koren in de Sint-Jan Fotoreportage
Zondag 18 mei 2014
gepubliceerd: zondag, 18 mei 2014
Op zondag 18 mei 2014 kreeg de Sint-Jan het Kathedrale koor en de Koorschool Utrecht op bezoek. Samen met de eigen Schola Cantorum o.l.v. rector cantus Jeroen Felix verzorgden zij de gezangen tijdens de Hoogmis van 10.00 uur. Gezongen werd de ‘Missa L’Homme désarmé’ van Jan Mul, het Wees Gegroet van M. Dijker en het Magnificat van H. Andriessen, drie Nederlandse werken dus.

[20 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.