iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Sint-Janskathedraal

Fotoseries van de binnenkant en de buitenkant van de prachtige Sint-Jans­kathe­draal te ’s-Hertogenbosch die niet onder een specifieke categorie zijn onderge­bracht.

Sint-Janskathedraal in coronatijd Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 7 juli 2020
Met door de overheid vastgestelde maatregelen kan weer fysiek worden deelgenomen aan de Eucharistievieringen in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.
Paus Johannes Paulus II terug in ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 9 februari 2020
Een fraai bronzen beeld en een bijzondere relikwie van paus Johannes Paulus II is op zondag 9 februari 2020 inge­ze­gend in de Bossche kathedraal door pater Krzysztof Obiedziński SChr, pastoor van de Poolse parochie van Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch.
Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 7 februari 2020
Een verzameling foto’s van de prachtige Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Het is een verzameling van diverse foto’s die we in de loop der jaren hebben gemaakt.
Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 12 januari 2020
Al tijdens de opbouw hebben we wat foto’s mogen maken van de kerststal in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. De laatste foto’s zijn ook gebruikt voor het infoboekje dat de bezoekers konden meenemen.
Oecumenische viering 75 jaar bevrijding Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 26 oktober 2019
Het was zaterdag 26 oktober een drukte van belang in en rond de Sint-Janskathedraal vanwege een oecumenische viering bij gelegenheid van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch.
Kroonluchter Sint-Janskathedraal terug op zijn plek Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 25 juli 2019
Na bijna een half jaar poetsen is de kroonluchter boven het priesterkoor weer blinkend schoon en hangt hij weer op zijn plek. Het schitterende ornament werd in het jaar 1913 geschonken aan de toenmalige plebaan.
Sacramentsprocessie Sint-Jan Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 23 juni 2019
Het was zondag 23 juni 2019 in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een feest van liturgie, mooie mensen, zonne­schijn en glas-in-lood. De jaarlijkse Sacraments­pro­cessie trok weer over de Parade en om de kerk.
Paaswake Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 21 april 2019
Een hele bijzondere ervaring: in een pikdonkere kathedraal een plaatsje vinden in afwachting van het licht. De Paaswake vangt aan in het portaal van de kerk alwaar de Paaskaars wordt voorzien van vijf ‘nagels’ van wierook en ontstoken. Langzaam dringt het licht door in de kerk als steeds meer mensen hun kaarsje aansteken aan de Paaskaars.
Ambulancepersoneel in het zonnetje gezet Fotoreportage
Carnavalsmis met plebaan Vincent Blom in de Sint-Janskathedraal te Oeteldonk
gepubliceerd: zondag, 3 maart 2019
Een hele bijzondere combinatie van het stemmige interieur van de kathedraal, een bonter dan bont gezelschap die elke zitplaats benutte en het prachtige Nederlandse en Latijnse gezang van de Schola Cantorum. Ook bijzonder hoe de nieuwe plebaan Vincent Blom het ambulancepersoneel in het zonnetje zette tijdens de preek.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 2 december 2018
Ten behoeve van het informatieboekje mochten we al een fotoserie schieten van de imposante kerststal die jaarlijks in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch wordt opgesteld.
Sacramentsprocessie Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 4 juni 2018
Een prachtige stoet trok zondag 3 juni rond de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch met het Allerheiligste Sacrament. Hoofdcelebrant was plebaan Geertjan van Rossem. De organisatie was in handen van de Aloude Broeder­schap van het Hoog Heilig Sacrament.
Chrismamis 2018 Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 29 maart 2018
De jaarlijkse Chrismamis in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch is altijd een indrukwekkende gebeurtenis. Hoofdcelebrant was Mgr. Gerard de Korte. Aan het einde van de viering presenteerde Danny Hakvoort het eindverslag van de presynode aan jongerenbisschop Mutsaerts. Voor Bisdom ’s-Hertogenbosch maakten we een fotoverslag.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 6 december 2017
“Het is weer een ouderwets mooie kerststal, dit jaar!” zo vernam ik tijdens het maken van wat foto’s van de kerststal van de Sint-Janskathedraal. En het mag gezegd: het is weer een bijzonder fraai tafereel wat de bouwers in korte tijd weer hebben weten neer te zetten.
Audiotour Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 30 april 2017
Aan het einde van de Vormselviering op zondag 30 april 2017 overhandigde de bisschop van ’s-Hertogenbosch de audiotour van de Sint-Janskathedraal aan de wethouder voor cultuur.
Chrismamis in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 13 april 2017
Grote kannen en kruiken met hoge kwaliteit olijfolie, een kannetje rijk geurende balsem, bijna alle priesters van het bisdom en een volle kathedraal met vormelingen en belangstellenden zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Chrismamis die woensdagavond 12 april 2017 plaatsvond in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Kerststal Sint-Janskathedraal Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 december 2016
Op zaterdag 10 december 2016 gaat de Kerststal in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal weer voor het publiek open. Wij mochten al een kijkje nemen en namen onze camera mee!
Opening Heilige Deur Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 december 2015
Tijdens de viering van 10.00 uur op zondag 13 december 2015 is in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch de start van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid gevierd met het openen van de Heilige Deur door Mgr. R. Mutsaerts.
Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
Met iconen van Geert Hüsstege
gepubliceerd: dinsdag, 8 december 2015
Het kerkbestuur van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch heeft iconenschilder Geert Hüsstege bereid gevonden de kerststal vorm te geven. Het resultaat mag er zijn: een prachtige kerststal met veel iconen en symboliek. Zeker de moeite van een bezoek waard.
Het dak op van de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 1 november 2015
Met ons gezin en een bevriend gezin zijn we zondag 1 november 2015 het dak van de Sint-Janskathedraal opgeklommen. Onder bekwame leiding van geveltoerist en kapelaan Patrick Kuis hebben we (bijna) de hele kathedraal van binnen en van buiten gezien!
Kerststal Sint-Janskathedraal Fotoreportage
Ontworpen door kunstenares Nelleke de Noo
gepubliceerd: donderdag, 25 december 2014
De kerststal in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal werd ontworpen door de Bossche kunstenares Nelleke de Noo. We maakten er een fotoserie van.


zondag, 2 juni 2013Geertjan van Rossem 25 jaar priester Fotoreportage
zaterdag, 23 april 2011Paaswake in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
vrijdag, 22 april 2011Goede Vrijdag in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage
donderdag, 21 april 2011Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal Fotoreportage

[24 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.