iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Wijding

Sinds 2006 hebben we alle diaken- en priesterwijdingen in Bisdom ’s-Hertogenbosch mogen fotograferen. In 2010 hebben we zelfs een bisschopswijding gefotografeerd. Ook enkele fotoseries van wijdingen in Bisdom Haarlem-Amsterdam mochten we maken.

Priesterwijding Juan Andrés Correa Del Río Fotoreportage
Zondag 13 september - Bavokathedraal Haarlem
gepubliceerd: maandag, 14 september 2020
Middels handoplegging en gebed heeft Mgr. dr. J.W.M. Hendriks op zondag 13 september 2020 diaken Juan Andrés Correa Del Río tot priestergewijd. Net als de priesterkandidaat de dag daarvoor in dezelfde Bavokathedraal werd gewijd, komt ook Juan uit Chili.
Priesterwijding Javier Acuña Acuña Fotoreportage
Zaterdag 12 september - Bavokathedraal Haarlem
gepubliceerd: maandag, 14 september 2020
Diaken Javier Acuña Acuña is zaterdagmiddag 12 september 2020 middels handopleg­ging en gebed door de Bis­schop van Haarlem-Am­ster­dam, Mgr. dr. J.W.M. Hendriks, tot pries­ter gewijd. Hoofdcelebrant was Mgr. Hendriks en emeritus bisschop Mgr. Punt was een van de concelebranten.
Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 7 juli 2020
Tijdens een feestelijke viering in een toch weer wat beter gevulde Bavokathedraal te Haarlem heeft Mgr. Hendriks vandaag, 4 juli 2020, zijn eerste priesterwijding voltrokken als diocesaan bisschop. Paul Bindels, die in 2014 zijn diakenwijding ontving, is nu dan toch priester. Deo Gratias!
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 16 november 2019
Tijdens een prachtige en indrukwekkende Eucharistieviering heeft Mgr. Jozef Punt zaterdag 16 november maar liefst vier seminaristen tot transeunt diaken gewijd. De Bedevaartkapel van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood was afgeladen vol.
Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 16 juni 2019
Diaken Maciej Grądzki en diaken Eric Fennis werden op zaterdag 15 juni tot priester gewijd door Mgr. J. Punt tijdens een plechtige Eucharistieviering in een overvolle Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem.
Diakenwijding Colm Dekker Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 8 april 2019
De Mozes en Aäron was bijna te klein voor alle belang­stel­lenden die zondag­middag 7 april bij elkaar waren gekomen voor de diaken­wijding van Colm Dekker door Mgr. Hendriks. Colm Dekker is permanent diaken voor de missio­naire fraterniteit van Sant’ Egidio en tevens door Mgr. Punt benoemd tot ‘stadsdiaken’ voor Amsterdam.
Maagdenwijding Irene Ceelen Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 25 november 2018
Zondag 25 november 2018 heeft Irene Ceelen de maagdenwijding ontvangen van Mgr. Gerard de Korte van Bisdom ’s-Hertogenbosch. Het was een indrukwekkende viering van een - tenminste in Nederland - zeldzame gebeurtenis.
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 17 november 2018
In de grote kapel van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo was het zaterdag 17 november feest: seminarist Maciej Grądzki werd tot diaken gewijd door mgr. Jozef Punt.
Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 27 mei 2018
Op de zaterdag na Pinksteren waarop de zon uitbundig scheen en de temperatuur tropische hoogten bereikten, is Bryan van de Mortel door Mgr. Gerard de Korte tot priester gewijd. Het werd een feestelijke viering met als concelebranten onder andere Mgr. Rob Mutsaerts, plebaan Geertjan van Rossem en rector Filip De Rycke.
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 18 november 2017
Deze keer niet in de kathedraal van Haarlem maar in de grote kapel van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo vond zaterdag 18 november 2017 de diakenwijding plaats van Álvaro Rodríguez Luque.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 6 november 2017
Drie mannen zijn zaterdag 4 november 2017 tot diaken gewijd door Mgr. Gerard de Korte tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.
Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 25 juni 2017
Tijdens een indruk­wekkende Eucharistie­viering in een volle kathedraal met Mgr. Punt, Mgr. Hendriks en Mgr. Van Burgsteden werden Anton Goos en Teun Warnaar zaterdag 24 juni tot priester gewijd.
Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 13 juni 2017
Speciaal voor de priester­wijding van Sacha Steijaert kwam Mgr. Van den Hout terug uit het hoge noorden. Zaterdag 10 juni 2017 werd een bijzonder opleidingstraject bekroond met de wijding tot priester door handoplegging en gebed door Mgr. De Korte.
Diakenwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
Transeunt diakens Anton Goos en Teun Warnaar
gepubliceerd: zondag, 13 november 2016
Tijdens een plechtige Eucharistie­viering in de Kathedrale basiliek van Sint Bavo te Haarlem heeft Mgr. Hendriks twee jongemannen tot diaken gewijd. De viering werd opge­luisterd door The Bishop's singers van het kathedrale koor.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
Sacha Steijaert tot transeunt diaken gewijd
gepubliceerd: zondag, 6 november 2016
Vele belangstellenden kwamen zaterdag 5 november 2016 naar de diakenwijding van Sacha Steijaert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Herfstige wolkenpartijen met een spat regen en stralende zon wisselden elkaar af.
Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 21 mei 2016
Onder grote belangstelling heeft de nieuwe bisschop van Bisdom ’s-Hertogenbosch, Mgr. G. de Korte, zaterdag 21 mei 2016 de twee transeunt diakens Gideon van Meeteren en Pieter Zimmermann tot priester gewijd.
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
Zaterdag 14 november 2015
gepubliceerd: zaterdag, 14 november 2015
Tijdens een plechtige Eucharis­tie­viering in de grote kapel van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo heeft Mgr. Punt vier jonge mannen tot diaken gewijd. Jeroen Hoekstra en Paul Leferink zijn permanent diaken, Jan-Jaap van Peperstraten en Mariusz Momot zijn op weg naar het priester­schap tot transeunt diaken gewijd.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 7 november 2015
Zaterdag 7 november 2015, op het Hoogfeest van de heilige Willibrord, geloofsverkondiger en patroon van Nederland zijn in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch vijf diakens gewijd door Mgr. Hurkmans.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 30 mei 2015
Onder grote belangstelling zijn vanmorgen Willem Renders, Piet de Jong en Herman Schaepman tot priester gewijd door  Mgr. Hurkmans. De dag begon behoorlijk grauw maar klaarde helemaal op tijdens de wijdingsplechtigheid. Na afloop puilde het Sint-Janscentrum uit van alle belangstellenden. De soep, koffie & broodjes lieten zich buitengewoon goed smaken na de lange plechtigheid!
Diakenwijding Hilversum Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 15 november 2014
Zes kandidaten ontvingen op 15 november de H. Diakenwijding uit handen van mgr. dr. Jozef Punt in de H. Vituskerk in Hilversum. Door de restauratie van de Bavokathedraal in Haarlem moest worden uitgeweken naar -zoals mgr. Punt het gekscherend noemde- ‘toch een beetje de kathedraal van Het Gooi’.


zaterdag, 8 november 2014Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 14 juni 2014Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
zaterdag, 16 november 2013Diakenwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
zaterdag, 25 mei 2013Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 10 november 2012Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 2 juni 2012Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 5 november 2011Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 18 juni 2011Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 18 september 2010Bisschopswijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 29 mei 2010Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 7 november 2009Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 6 juni 2009Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 8 november 2008Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 27 september 2008Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 17 mei 2008Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 3 november 2007Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 2 juni 2007Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
zaterdag, 4 november 2006Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage

[38 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.