• Ierland
 • Oisterwijk
 • Neerijnen
 • Monument Valley
 • Seattle
 • ’s-Hertogenbosch
 • Haarlem
 • ’s-Hertogenbosch
 • ’s-Hertogenbosch
 • Communieviering
 • Communieviering
 • Communieviering
 
 
iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Wijding

Sinds 2006 hebben we alle diaken- en priesterwijdingen in Bisdom ’s-Hertogenbosch mogen fotograferen. In 2010 hebben we zelfs een bisschopswijding gefotografeerd. Ook enkele fotoseries van wijdingen in Bisdom Haarlem-Amsterdam mochten we maken.

Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 27 mei 2018
Op de zaterdag na Pinksteren waarop de zon uitbundig scheen en de temperatuur tropische hoogten bereikten, is Bryan van de Mortel door Mgr. Gerard de Korte tot priester gewijd. Het werd een feestelijke viering met als concelebranten onder andere Mgr. Rob Mutsaerts, plebaan Geertjan van Rossem en rector Filip De Rycke.
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 18 november 2017
Deze keer niet in de kathedraal van Haarlem maar in de grote kapel van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo vond zaterdag 18 november 2017 de diakenwijding plaats van Álvaro Rodríguez Luque.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 6 november 2017
Drie mannen zijn zaterdag 4 november 2017 tot diaken gewijd door Mgr. Gerard de Korte tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.
Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 25 juni 2017
Tijdens een indruk­wekkende Eucharistie­viering in een volle kathedraal met Mgr. Punt, Mgr. Hendriks en Mgr. Van Burgsteden werden Anton Goos en Teun Warnaar zaterdag 24 juni tot priester gewijd.
Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 13 juni 2017
Speciaal voor de priester­wijding van Sacha Steijaert kwam Mgr. Van den Hout terug uit het hoge noorden. Zaterdag 10 juni 2017 werd een bijzonder opleidingstraject bekroond met de wijding tot priester door handoplegging en gebed door Mgr. De Korte.
Diakenwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
Transeunt diakens Anton Goos en Teun Warnaar
gepubliceerd: zondag, 13 november 2016
Tijdens een plechtige Eucharistie­viering in de Kathedrale basiliek van Sint Bavo te Haarlem heeft Mgr. Hendriks twee jongemannen tot diaken gewijd. De viering werd opge­luisterd door The Bishop's singers van het kathedrale koor.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
Sacha Steijaert tot transeunt diaken gewijd
gepubliceerd: zondag, 6 november 2016
Vele belangstellenden kwamen zaterdag 5 november 2016 naar de diakenwijding van Sacha Steijaert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Herfstige wolkenpartijen met een spat regen en stralende zon wisselden elkaar af.
Priesterwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 21 mei 2016
Onder grote belangstelling heeft de nieuwe bisschop van Bisdom ’s-Hertogenbosch, Mgr. G. de Korte, zaterdag 21 mei 2016 de twee transeunt diakens Gideon van Meeteren en Pieter Zimmermann tot priester gewijd.
Diakenwijding Heiloo Fotoreportage
Zaterdag 14 november 2015
gepubliceerd: zaterdag, 14 november 2015
Tijdens een plechtige Eucharis­tie­viering in de grote kapel van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo heeft Mgr. Punt vier jonge mannen tot diaken gewijd. Jeroen Hoekstra en Paul Leferink zijn permanent diaken, Jan-Jaap van Peperstraten en Mariusz Momot zijn op weg naar het priester­schap tot transeunt diaken gewijd.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 7 november 2015
Zaterdag 7 november 2015, op het Hoogfeest van de heilige Willibrord, geloofsverkondiger en patroon van Nederland zijn in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch vijf diakens gewijd door Mgr. Hurkmans.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 30 mei 2015
Onder grote belangstelling zijn vanmorgen Willem Renders, Piet de Jong en Herman Schaepman tot priester gewijd door  Mgr. Hurkmans. De dag begon behoorlijk grauw maar klaarde helemaal op tijdens de wijdingsplechtigheid. Na afloop puilde het Sint-Janscentrum uit van alle belangstellenden. De soep, koffie & broodjes lieten zich buitengewoon goed smaken na de lange plechtigheid!
Diakenwijding Hilversum Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 15 november 2014
Zes kandidaten ontvingen op 15 november de H. Diakenwijding uit handen van mgr. dr. Jozef Punt in de H. Vituskerk in Hilversum. Door de restauratie van de Bavokathedraal in Haarlem moest worden uitgeweken naar -zoals mgr. Punt het gekscherend noemde- ‘toch een beetje de kathedraal van Het Gooi’.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 8 november 2014
In de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch, onder een strak blauwe hemel, zijn zaterdag 8 november 2014 drie diakens gewijd. Omdat Mgr. Hurkmans zich wegens gezondheidsredenen liet verontschuldigen, wijdde Mgr. Mutsaerts de drie kandidaten door handoplegging en gebed.
Priesterwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 14 juni 2014
Op de feestdag van de heilige Liduina, 14 juni, werden in de Haarlemse kathedraal door mgr. J. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, twee nieuwe priesters gewijd. Het zijn Mario Agius en Johannes van Voorst tot Voorst.
Diakenwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 16 november 2013
In een volle kathedrale Basiliek van Sint Bavo in Haarlem was het zaterdag 16 november feest: twee catechisten kregen hun zending en twee permanent diakens en twee transeunt diakens ontvingen hun wijding van mgr. dr. J.M. Punt.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 25 mei 2013
Het is een mooie dag in mei. De Zoete Moeder staat voorin de kathedraal en pelgrims lopen af en aan. “Wat gaat er gebeuren?” wordt gevraagd... “Mgr Hurkmans gaat drie jonge mannen tot priester wijden!”
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 november 2012
De Sint-Janskathedraal was tot in de zijbeuken bezet met kerkgangers die de diakenwijding van Peter Koen, Bart Theunissen, Harm Eskes, Peter Buijs en Bas Leijtens wilden meemaken. Na de wijdingsmis was het Sint-Janscentrum bijna te klein om alle gasten op te vangen.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 2 juni 2012
Tijdens een pontificale Eucharistieviering werden zaterdag 2 juni 2012 Geoffrey de Jong en Patrick Kuis tot priester gewijd. Aan de hand van onderstaande fotoreportage krijgt u een goed beeld van dit fantastische feest.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 5 november 2011
Onder grote belangstelling is vandaag Geoffrey de Jong, seminarist van het Sint-Janscentrum, tot transeunt diaken gewijd door Mgr. A.L.M. Hurkmans. Dit gebeurde tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 18 juni 2011
Met onverwacht mooi weer is seminarist Patrick Kuis zaterdag 18 juni tot diaken gewijd door mgr. Hurkmans. In een bijna geheel gevulde Sint-Janskathedraal werd Patrick tijdens de pontificale Eucharistieviering van 12.00 uur de handen opgelegd.
Bisschopswijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 18 september 2010
In een volledig gevulde Sint-Janskathedraal werden zaterdag 18 september mgr. R. Mutsaerts en mgr. J. Liessen tot bisschop gewijd. Voor de receptie was bijna de hele tuin van het Sint-janscentrum overdekt met tenten, wat uiteindelijk gelukkig niet nodig bleek.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 29 mei 2010
Onder grote belangstelling heeft mgr. Drs. A.L.M. Hurkmans op zaterdag 29 mei tijdens een sfeervolle viering in de Sint-Janskathedraal vier mannen tot priester gewijd, een vreugdevol en hoopvol teken in deze tijd.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 7 november 2009
Op 7 november 2009 wijdde Mgr. Hurkmans vijf mannen tot diaken. Het gaat om Hans van der Donk, Henk Welling, Theo Lamers, Francis de Meijer en Jacques Grubben.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 6 juni 2009
Zaterdag 6 juni zijn onder massale belangstelling Stefan Schevers en Henk Janssen door bisschop Hurkmans tot priester gewijd in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 8 november 2008
Onder grote belangstelling werd zaterdag Stefan Schevers uit Esch tot transeunt diaken gewijd tijdens een indrukwekkende viering in de Sint-Jan. Op de foto ligt de wijdeling plat op de grond tijdens de litanie.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 27 september 2008
Met buiten een strakblauwe hemel vond zaterdag 27 september 2008 in de Sint-Janskathedraal de wijding plaats van Arnout van Kempen en Frank van der Geld tot permanent diaken. Aan het einde van de Eucharistieviering vertelde mgr. Hurkmans dat Frank van der Geld wordt aangesteld bij pastoor Vincent Blom in Best en Arnout gaat naar pastoor Harm Schilder in Tilburg.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 17 mei 2008
Hoewel de zon het wat liet afweten, straalde diaken Phûc Lé in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Zaterdag 17 mei werd diaken Phûc Lé tot priester gewijd tijdens een indrukwekkende plechtigheid.
Diakenwijding Bisdom Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 3 november 2007
Op zaterdag 3 november 2007 wijdde Mgr. Lescrauwaet de kandidaten Henk Janssen en Phûc Lé tot diaken in de Sint-Janskathedraal.
Priesterwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 2 juni 2007
Tijdens een plechtige Eucharistieviering op zaterdag 2 juni 2007 heeft mgr. drs. A.L.M. Hurkmans Alain Holvoet en Ewald Kamphuis tot priester gewijd.
Diakenwijding Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 4 november 2006
Op een zonnige zaterdag 4 november 2006 heeft Mgr. Hurkmans door middel van handoplegging en gebed drie mannen tot diaken gewijd. Het gaat om Anton van Diessen, Alain Holvoet en Ewald Kamphuis.

[30 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.