iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


iMoose?

iMoose?

Als bedrijfnaam hebben we gekozen voor ‘iMoose’. Met deze naam zijn we actief vanaf 2005 met het bouwen en onderhouden van websites en alles daaromheen.

Waarom een moose?

Wie een moose -of eland in goed Neder­lands- in het wild heeft gezien begrijpt mijn fascinatie. Een eland is een magnifiek dier dat ons met zijn ruwe schoonheid en kracht een gevoel van ontzag geeft voor de grootsheid van de natuur.

De eland (Alces alces) is het grootste lid van de hertenfamilie en is zo groot als een paard. Het is een van de Europese grote grazers en eet onder andere takken. Van oorsprong zijn elanden bosbewoners, maar ze zoeken graag landbouwgebieden op om er zich te voeden met knollen en granen. Het spreidingsgebied van de eland bestaat uit Noord-Amerika, en het noordelijk en oostelijk deel van Europa en Azië.

Vroeger werd de eland bereden net zoals een paard. De eland heeft echter een beter uithoudings­ver­mogen en omdat het paard was voorbehouden aan de adel, werd het berijden van een eland strafbaar.

Het maximale gewicht van het mannetje is zo'n 800 kilogram en hij meet dan tot 2.40 meter hoog en 3 meter lang. Ze dragen geweien met een spanwijdte tot wel 2 meter en een gewicht tot 40 kilogram.

Ondanks hun grootte en kracht is een eland altijd geneigd zijn omgeving vriendelijk te benaderen. Over het algemeen valt een eland andere dieren of mensen niet aan tenzij hij of zijn jong in gevaar is.

Wat heeft een eland nou met websites te maken? iMoose streeft dezelfde kenmerken na: gemoedelijkheid, betrouwbaarheid, no-nonsense, loyaliteit, standvastigheid, kracht, duidelijkheid & vriendelijkheid.

iMoose?

De ‘i’ in iMoose kan worden gelezen als de afkorting van

  • internet
  • informatica
  • interactief
  • intelligent
  • informatief

...en ga zo nog maar even door. Het kan ook gelezen worden als ‘I Moose’ als in ‘ik maak gebruik van de diensten van iMoose’. Bovendien maakt de letter ‘i’ de domeinnaam iMoose.nl uniek.

Bedrijfsmotto

No-nonsense dienstverlening.

 

Het beeldje dat diende als inspirateerde voor ons logo
Het beeldje dat diende als inspiratie voor ons logo 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.