iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Oprichtingsviering H. Franciscusparochie Bommelerwaard

gepubliceerd: zondag, 6 januari 2013
Oprichtingsviering H. Franciscusparochie Bommelerwaard

Op het feest van de Open­ba­ring des Heren, in de volksmond beter bekend als Driekoningen, vond de Oprichtings­vie­ring van de nieuwe parochie plaats. Met het voorlezen van het decreet van de bisschop ging de nieuwe parochie officieel van start.

De kerk in Kerkdriel zit goed vol als op zondag 6 januari de oprichitngs­vie­ring van start gaat. Hoofd­cele­brant tijdens deze viering is mgr. Mutsaerts. Vicaris-generaal en waar­ne­mend pastoor Van den Hout, Bertus Bus pr. en Stefan Schevers pr. zijn con­cele­branten. Het koor is wel 60 mannen en vrouwen sterk.

Tijdens de viering worden zeven symbolen naar het altaar gebracht, uit iedere fuserende parochie een. Vervolgens leest een ver­te­gen­woor­diger van die parochie een voorbede.

Na de viering speelt de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo van Kerkdriel het Lang zal hij leven voor de nieuwe Heilige Franciscus­parochie. Ook pastor Stefan speelt trompet en voegt zich bij de fanfare waarna de hele stoet richting het Multifunctioneel Centrum De Kreek marcheert.

Het was een mooie viering waarbij de realistisch-optimistische houding een veelbelovende toekomst inluidt.

 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.