iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Gebedsdag Sint-Janscentrum

gepubliceerd: zondag, 13 oktober 2013
Gebedsdag Sint-Janscentrum

Zondag­och­tend 13 oktober begon in Den Bosch met hoosbuien. Iedereen vroeg zich af of het slechte weer invloed zou hebben op het bezoekersaantal bij de jaarlijkse gebedsdag van het Sint-Jans­cen­trum.

Niets bleek echter minder waar. Wat later dan verwacht (omdat een uitstekend gastkoor in de Sint-Jan nogal uitvoerig zong) kwamen de gasten aan op het Sint-Jans­cen­trum, waar ze ontvangen werden met koffie en broodjes.

KISI Kids

Na de zeer geapprecieerde lezing van pastoor Timmermans werd het centrale thema ‘De barm­har­tig­heid van God’ vanuit een andere invalshoek belicht. De KISI-Kids brachten een concert met liedjes uit hun musical ‘De barmhartige Vader’: een hervertelling van de parabel van de verloren zoon. Het gelovige enthousiasme van de kinderen en tieners werkte aanstekelijk op de aanwezigen in de zaal!

Barm­har­tig­heid

Gedurende de hele middag was er gelegenheid om de barm­har­tig­heid van God te ontmoeten in de eucharistische aanbidding en in het sacrament van verzoening, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Afsluiting met gebed

Na een korte pauze was er gelegenheid om het rozenhoedje te bidden in de seminariekapel. Op deze wijze waren we in gebed verenigd met paus Franciscus, die op hetzelfde moment te Rome de wereld toewijdde aan het On­be­vlekte Hart van Maria. Met plechtig gezongen vespers in de seminariekapel werd de gebedsdag besloten.

De rector bedankte, in naam van de seminarie­ge­meen­schap, alle leden van de gebedskring en alle weldoeners van het seminarie voor hun gebed, betrokkenheid en steun. Wekelijks wordt in de seminariekapel de H. Mis opgedragen voor alle intenties van de sympathisanten van het Sint-Jans­cen­trum.

Meer informatie


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting. 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.