iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Jubileum Sint-Martinuskerk Kerkdriel

gepubliceerd: zondag, 28 juni 2015

Veel parochianen hadden zondag 28 juni 2015 de weg gevonden naar de Sint-Martinus­kerk in Kerkdriel. Daar vond een feestelijke Eucha­ris­tie­viering plaats vanwege het het 60-jarige bestaan van de kerk. Tevens werden de vele vrij­wil­lig­ers in het zonnetje gezet.

Tijdens de viering, die werd gecelebreerd door kapelaan Stefan Schevers en geassis­teerd door diaken Peter de Snoo en Jos Vriesema, waren er warme woorden voor de vrij­wil­lig­ers. Aan het einde van de viering haalde Jos Vriesema drie aanwezige leden van de werk­groep gezins­vieringen naar voren. Tegelijk met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd door Jos Vriesema hebben zij aangegeven te willen stoppen. Uit de handen van Jos ontvingen ze een mooi boeket bloemen. Komend schooljaar gaat diaken Peter de Snoo samen met een nieuw team vrij­wil­lig­ers verder met de gezins­vieringen.

Met deze viering is ook de vakantieperiode aangebroken voor de beide koren die de kerk rijk is. De viering werd bekwaam opge­luis­terd door het gemengd koor en aan het einde van de viering zongen de kinderen van kinderkoor Do-Re-Mi nog twee liedjes.

Achterin de kerk staat een tentoon­stel­ling opgesteld met oude foto’s en informatie over de ont­wik­ke­lingen rond de kerk. Een computerbeeldscherm toont foto’s en videomateriaal en bijzondere voorwerpen van de kerk staan tentoongesteld. Aan het einde van de viering ontvingen alle kerk­gangers een prachtig boekje met een selectie van wat op de tentoon­stel­ling te zien is.

Na afloop van de viering stond ‘Jachthoorn- en trompetterkorps Door Eendracht Sterk’ (DES) te trappelen van ongeduld op het kerkplein om de vrij­wil­lig­ers en de overige kerk­gangers te bedanken met mooie muziek. Daarna konden belang­stel­lenden een kopje koffie met iets lekkers in het parochie­cen­trum nuttigen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting. 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.