iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Intocht Drie Koningen Den Bosch

gepubliceerd: zondag, 5 januari 2020
Maria, Jozef en het kindje Jezus liepen ook mee
Maria, Jozef en het kindje Jezus liepen ook mee

Met de komst van de drie koningen, die met hun gevolg en honderden kinderen en volwassenen in optocht naar de Sint-Jan trokken, vierde ’s-Her­to­gen­bosch zondag 5 januari 2020 weer het Driekoningen­feest. De start was bij Hotel Central aan de Markt alwaar Caspar, Melchior & Balthasar door de menigte naar buiten werden geroepen.

Vervolgens zong Hannah een lied vanaf het balkon van het hotel om de kinderen met hun ouders aan te moedigen richting de Sint-Jan te trekken. Met de stoet liepen o.a. ook Maria, Jozef en het kindje Jezus met ezel mee, een kudde echte schapen met herders, de drie koningen ieder op een grote kameel, pages met de geschenken van de drie koningen en zelfs twee pages op prachtige zwarte paarden.

De route ging eerst langs het stadhuis alwaar de burge­mees­ter zich aansloot. En voor het eerst stopte de stoet ook bij de Grote Kerk, waar engeltjes onder leiding van dominee Scheenstra naar buiten kwamen en de menigte voorgingen richting de kathedraal. In de volle kathedraal was er aandacht voor het kerstverhaal en las mgr. Gerard de Korte het verhaal voor over de drie koningen. Hij sloot af met een kort gebed en de zegen. Daarna was er nog chocolademelk en driekoningenbrood op het Bosch Winterparadijs op de Parade.

De eerste paar plaatjes zijn van de Meet&Greet voor­af­gaand aan het evenement.

Video

RTV Lage Landen maakte een uitgebreid videoverslag. Vanaf 5:00 zingt onze dochter Helena het Driekoningenlied.

 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.