iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Installatie Plebaan Sint-Janskathedraal

gepubliceerd: zondag, 9 januari 2011
Installatie Plebaan Sint-Janskathedraal

Mgr. J. Liesen, hulp­bis­schop van bisdom Den Bosch, heeft tij­dens een pontificale Eucha­ris­tie­vie­ring op zon­dag 9 januari 2011 in de Sint-Jans­kathe­draal te Den Bosch Geertjan van Rossem geïnstalleerd als pastoor van de nieuwe pa­ro­chie H. Maria en de pa­ro­chie H. Johannes Evan­ge­list, die samen een pas­to­rale een­heid vormen. De vie­ring werd bezocht door vele pa­ro­chi­anen van de vier fusie­paro­chies uit Empel, Rosmalen, Hintham en ’s-Hertogen­bosch.

Omdat de pa­ro­chie H. Johannes Evan­ge­list is terug­ge­bracht tot een kleinere pa­ro­chie, werd Geertjan van Rossem tevens opnieuw als ple­baan van de Sint-Jan geïnstalleerd. In zijn slot­woord merkte de kersverse pastoor, die reeds vijf jaar ple­baan was van de ka­the­draal, op dat hij waar­schijn­lijk de eerste is die tweemaal is geïnstalleerd als ple­baan van de Sint-Jans­kathe­draal.

Na afloop werd ie­der­een uit­ge­no­digd voor een receptie in het Sint-Jans­cen­trum waar koffie, thee, belegde broodjes en erwtensoep werd geser­veerd, geen overbo­dige luxe na de bijna twee uur durende vie­ring in de nog steeds koude ka­the­draal.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting. 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.