iMoose
Ing. W.S.J. Koopman

Van Heemstraweg Oost 15
5301 KE  Zaltbommel

(0418) 68 00 27
(06) 19 83 25 30

wim@imoose.nl
www.imoose.nl

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook


Dossier Schola Cantorum

Schola Cantorum Den BoschRegel­ma­tig maken we foto­se­ries van de Schola Cantorum van de Sint-Jans­kathe­draal in ’s-Hertogen­bosch.


Fotoserie Nacht van de Koorzang Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 30 juni 2024
Op 29 juni klonk in de Sint-Jan koormuziek tijdens de Nacht van de Koorzang in het kader van 750 jaar Koorzang. Onder verhalende toelichting van Beitske de Jong nam het Brabants Kamerkoor, Kamerkoor Ad Parnassum, de Schola Cantorum en Vocaal Ensemble Markant bezoekers driemaal mee op een muzikale reis door de eeuwen heen.
Reünie Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 21 april 2024
Bij gelegenheid van 750 Jaar Koormuziek hield de Schola Cantorum op zondag 21 april een reünie voor iedereen die zingt of heeft meegezongen bij de Bossche schola.
Informeel kerstconcert Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 27 december 2023
Op Tweede Kerstdag is het gewoonte om na de Eucharistieviering door de Schola Cantorum getracteerd te worden op een prachtige muzikale ‘toegift’. Mede dankzij een voorzichtig zonnetje vormde het koor een ideaal onderwerp voor een fotoserie.
Warm kerstconcert Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 17 december 2023
Het jaarlijkse kerstconcert van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch mocht zich verheugen op grote belangstelling. Het concert stond dit jaar speciaal in het teken van 750 jaar Koorzang in de Sint-Jan en oude zowel nieuwe stukken werden prachtig ten gehore gebracht. Ook sprak Mgr. Gerard de Korte zijn kersttoespraak uit.
Openingsconcert 750 Jaar Koorzang Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 26 november 2023
In het jaar 2024 wordt gevierd dat 750 jaar koorzang wordt verzorgd in de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch. Op 26 november was de aftrap met een openingsconcert waarbij een nieuwe hymne Signum Magnum, speciaal voor de Schola gecomponeerd door de Britse componist Will Todd, in première ging.
Repetitie met Will Todd Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 25 november 2023
Zaterdag 25 november was de laatste repetitie van de Schola voor het grote Openingsconcert op zondag 26 november. En niemand minder dan Will Todd was aanwezig om zijn speciaal voor 750 Jaar Koormuziek gecomponeerde werk voor het eerst te horen.
Jubilarissen Schola Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 19 november 2023
Op zondag 19 zijn twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Plebaan Vincent Blom spelde hen de Gregoriuspenning op voor respectievelijk 25 en 60 jaar koorlidmaatschap! Tevens maakten we van de gelegenheid gebruik om statiefoto's te maken.
Eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 6 juli 2023
De jaarlijkse eindpresentatie van de Schola was op donderdag 6 juli en alle leerlingen waren geslaagd! We plaatsen een beknopt overzicht van de feestelijke en muzikale presentatie.
A Ceremony of Carols Fotoreportage
Sint-Catharinakerk Den Bosch
gepubliceerd: zondag, 11 december 2022
Nadat het een paar jaar niet door heeft kunnen gaan is op 11 december 2022 dan toch eindelijk weer eens A Ceremony of Carols van Benjamin Britten uitgevoerd door Schola Iuventatis van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. De uitvoering was in de prachtige Sint-Catharinakerk te ’s-Hertogenbosch.
Kerstconcert Schola Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 10 december 2022
Tijdens het jaarlijkse kerstconcert van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch hebben de koorleden weer prachtig gezongen. Tevens sprak Mgr. De Korte zijn jaarlijkse kersttoespraak uit en werd de kerststal officieel geopend door Marianne van der Sloot, wethouder erfgoed. Traditiegetrouw was er na afloop in het Sint-Janshuis een warm onthaal met soep en worstebroodjes.
Huldiging Scholaleden Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 20 november 2022
Op het hoogfeest van Christus Koning en vlak voor het feest van H. Cecilia, patroonheilige van zangkoren, zijn in de Sint-Janskathedraal weer een aantal leden gehuldigd voor respectievelijk 12½, 25 en 50 jaar dienst.
Jubileumconcert Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 2 oktober 2022
Een heel bijzonder jubileumconcert werd zondagmiddag 2 oktober 2022 gehouden in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch bij gelegenheid van 800 jaar Sint-Jan. Een bont gezelschap van hoogwaardigheidsbekleders en andere parochianen genoot van een serie verhalen voorgedragen door Tara Bos afgewisseld met prachtige zang van de Schola Cantorum.
Eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: donderdag, 14 juli 2022
Donderdagavond 14 juli 2022 kon er eindelijk weer een eindpresentatie gegeven worden. De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal, meer specifiek de afdelingen Puerorum en Iuventatis gaven een mooie voorstelling van hun vooruitgang.
Jeroen Felix 25 jaar Rector Cantus Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 31 oktober 2021
Op zondag 31 oktober 2021 is Jeroen Felix in het zonnetje gezet omdat hij al 25 jaar rector cantus is van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Kerstconcert en -toespraak Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 13 december 2020
Toch een rare gewaarwording, zo'n bijna lege kathedraal tijdens het traditionele kerstconcert van de Schola van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Tijdens het concert sprak Mgr. Gerard de Korte tevens zijn kerstboodschap uit. Na het concert opende Ina Adema, Commissaris van de Koning, officieel de kerststal.
Onderscheidingen en eindpresentatie Schola Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 27 november 2020
Zondag 22 november 2020 was een drukke dag voor de Schola van de Sint-Janskathedraal. Om 10.00 uur zong de Maior en werden drie leden gehuldigd, om 12.00 uur zong de Iuven­ta­tis, om 13.30 uur (Maagdenwijding) zong de Iuventatis nogmaals en om 16.00 uur was de eindpresentatie.
Lessons and Carols Fotoreportage
Sint-Janskathedraal Den Bosch
gepubliceerd: zondag, 22 december 2019
Ter voorbereiding op het Hoogfeest van Kerstmis werd in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch weer het Festival of Lessons and Carols gezongen. De Vesperviering werd uitgevoerd door het koor Capella Santo Giovanni o.l.v. Jeroen Felix met aan het orgel Véronique van den Engh. Voorgangers waren Mgr. Rob Mutsaerts en plebaan Vincent Blom.
Kerstconcert Schola Cantorum Sint-Janskathedraal Fotoreportage
gepubliceerd: zondag, 15 december 2019
De dames en heren, meisjes en jongens van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch hebben zondag 15 december 2019 weer een kerstconcert ten beste gegeven.
Maurice Pirenne - Boekpresentatie en concert Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 11 november 2019
De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal o.l.v. Jeroen Felix, Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg, sopraan Tinka Pypker en declamator Daan Sanders verzorgden zondag 10 november een prachtig concert ter ondersteuning van de boekpresentatie van de biografie van Maurice Pirenne.
Schola picknick Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 1 juli 2019
Als feestelijke afsluiting van het schooljaar vierde de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een picknick in de tuin van de kathedraal. Na het zingen van de laatste H.Mis voor de grote vakantie konden de schola­leden zich laven aan allerlei zelf meegebrachte lekker­nijen.


vrijdag, 21 juni 2019Eindpresentatie Schola Cantorum Sint-Jan Fotoreportage
maandag, 22 april 2019Afscheid Marti van Kilsdonk Fotoreportage
zondag, 16 december 2018Grandioos kerstconcert Sint-Janskathedraal Fotoreportage
maandag, 2 juli 2018Eindpresentatie Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
maandag, 25 december 2017Nachtmis Sint-Janskathedraal Fotoreportage
vrijdag, 22 december 2017A Ceremony of Carols Fotoreportage
maandag, 18 december 2017Kerstconcert Schola Cantorum Den Bosch Fotoreportage
zondag, 14 mei 2017Schola Cantorum met blazersensemble Fotoreportage
zondag, 5 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Zondag Fotoreportage
zaterdag, 4 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Zaterdag Fotoreportage
vrijdag, 3 juni 2016Nederlands Gregoriaans Festival - Vrijdag Fotoreportage
zondag, 17 april 2016CD-presentatie Schola Cantorum ’s-Hertogenbosch Fotoreportage
zondag, 13 december 2015Volkskerstzang in het Provinciehuis Den Bosch Fotoreportage
zondag, 18 mei 2014Twee kathedrale koren in de Sint-Jan Fotoreportage

[34 berichten in dit dossier]


 

© Copyright Wim Koopman - wim@imoose.nl
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.